De opdracht

Onze opdrachtgever, een gepassioneerde festivalorganisatie, benaderde ons met de ambitie om een consistent en aantrekkelijk website-template te maken voor hun diverse reeks festivals. Ze wilden een template dat de unieke sfeer van elk festival kon vastleggen, terwijl het toch flexibel genoeg was om hergebruikt te worden voor verschillende evenementen.

Met dit doel voor ogen gingen we aan de slag met de ontwikkeling van een template, te beginnen met het BLSSD Festival als ons eerste project. We gebruikten dit festival als basis voor de template en implementeerde elementen.

Bekijk website

Benieuwd naar het eindresultaat? Bezoek de website van BLSSD.

BLSSD
Blssd mockup 02 scaled

De Look & Feel

Er zijn verschillende elementen die we vaker kunnen toepassen waardoor de look & feel van de website veranderd.

Om onderscheid per festival te maken hebben we dus verschillende onderdelen die per festival verschillen:

  • Fotografie
  • Kleurenpalet
  • Grafische elementen
  • Informatie
Frame 10
278184099 5144907432237379 2000056756762540798 n

Gebruiksvriendelijk & functioneel

Om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken hebben we gezorgd dat we elementen hebben gebruikt om zo de bezoekers gemakkelijk keuzes te laten maken. Het doel was om bezoekers op één plek alle benodigde details te bieden, waardoor ze gemakkelijk kunnen navigeren en volledig geïnformeerd zijn. Van het festivalprogramma tot de line-up van artiesten, locatiekaarten en belangrijke data – we hebben gezorgd voor een gestructureerde presentatie van cruciale informatie.

Een festival leeft voort in de herinneringen van de bezoekers, en een aftermovie is de perfecte manier om die magie opnieuw te beleven. Op de BLSSD Festivalwebsite hebben we een speciale sectie gecreëerd voor aftermovies, waar bezoekers de hoogtepunten van voorgaande edities kunnen bekijken.

Toepasbaar op meerdere festivals

Door dit template herhaaldelijk te implementeren, kunnen we de kosten optimaliseren, de ontwikkeltijd verkorten en toch de unieke identiteit van elk afzonderlijk festival behouden. De flexibiliteit van het ontwerp zorgt ervoor dat we moeiteloos kunnen schakelen tussen thema’s, kleurenpaletten en specifieke functies, waardoor elk festival zijn eigen karakter behoudt.

blssd logo
zomerzon logo
hard factory logo