WEBSITE

 • Branding
 • Web design / UX
 • WordPress
 • E-commerce i.c.m. WooCommerce
 • Custom Child Theme
 • Dropshipping integratie
 • iDeal, PayPal, Bitcoin & Creditcard koppeling met Mollie

MARKETING

 • Technische SEO
 • On-page SEO
 • Copywriting
 • Backlink management

KLANT

 • Mistify
Dewebsitebouwers.com heeft de responsive website van Mistify gemaakt

#01

CONCEPT

Mistify is een private label dropshipping bedrijf uit Nederland. Het specialiseert zich in Etherische olie en geur diffusers om heerlijke sferen te creëren in ruimte. De naam Mistify staat voor het mystieke, en de koude mist die uit de diffuser komt.

Etherische olie is een vluchtige olie die wordt gewonnen uit onderdelen van planten. Deze onderdelen bestaan uit de bloemen, vruchten, zaden, wortel en schors van de plant. Deze “Essentiële olie” wordt al duizenden jaren gewonnen en dat draagt bij aan het mystieke en helende.

Mistify webshop

Het plan is om een webshop te maken die aan de voorkant mystiek en modern uitstraalt, maar wel de essentie van de plant naar voren laat komen.

Aan de achterkant dient de website geïntegreerd te zijn met AliExpress. Dit is waar de producten worden ingekocht. Het is de bedoeling dat elke bestelling automatisch wordt doorgezet vanuit de webshop naar AliExpress om zo min mogelijk manuele handelingen nodig te hebben.

Branding & Webdesign.

#02

BRANDING

Mistify heeft ons gevraagd te helpen met de branding en positionering van het merk in de markt.

Hoe gaan we het stigma tegen?

De markt is gestigmatiseerd met het beeld dat alleen zweverige alternatieve, spirituele mensen etherische olie gebruiken. Echter zien we steeds een grotere opkomst van diffusers & etherische Oliën: Neem een voorbeeld aan “The Perfume Genie” van Rituals. Ook komen wij ze steeds meer tegen bij moderne winkels om een sfeer te creëren.

De positionering en branding van Mistify steken we modern in zodat een jonger en breder publiek aangesproken kan worden. Dit doen we door zo min mogelijk “zweverige” teksten te gebruiken, de webshop een modern strak ontwerp te geven en zoveel mogelijk gebruik te maken van het gevoel dat je koopt.

Logo

Het logo van Mistify straalt mystiek, organisch materiaal en water uit; de basis elementen van etherische olie en koude mist. De blauwe cirkel kan vanaf boven gezien worden als de binnenkant van de diffuser.

Daarbinnen bevind zich een bloemvormig patroon waarvan de bladeren op zowel waterdruppels als bladeren lijken. Het voelt aan als een mandala.

De websitebouwers heeft het logo gemaakt van Mistify

#03

WEBSITE

De website van Mistify wordt ook wel een dropshipping webshop genoemd. Dit houdt in dat klanten kopen op de webshop en deze orders direct naar de leverancier worden doorgezet. Om dit goed te laten werken hebben wij gebruik gemaakt van de volgende technieken:

 • WordPress CMS
 • Premium WordPress thema + Custom child theme
 • WooCommerce E-Commerce systeem
 • Mollie betalingsysteem integratie
 • AliDropship plugin

Wij hebben gebruik gemaakt van het WordPress CMS i.c.m. het premium thema Salient. Hier hebben wij vervolgens een custom child theme omheen gebouwd om hem perfect naar wens aan te passen.

Voor het e-commerce systeem maken wij gebruik van WooCommerce i.c.m. enkele plugins om de functionaliteit naar wens uit te breiden: Van factuurnummering tot aan het meten van specifieke data voor marketing.

Vervolgens hebben wij de webshop geïntegreerd met Mollie. Mollie is een Nederlandse payment provider die verschillende betalingen als iDeal, CreditCard en Paypal faciliteerd. Dit hebben wij op de wens van de klant uitgebreid naar Bitcoin betalingen.

Ten slotte hebben wij een van de bekenste AliExpress dropship plugins geïmplementeerd in de webshop: AliDropship. Deze plugin zorgt ervoor dat je gemakkelijk producten vanuit AliExpress kan integreren in je webshop. Daarnaast kan het geautomatiseerd de inventaris updaten, het doorzetten van klantdata naar AliExpress en het bestellen van de benodigde producten.

Modern & Strak

Productpagina's

Op de productpagina’s is gebruikgemaakt van verschillende elementen op te passen bij de branding. Denk hierbij aan de grote dikgedrukte titels en grote afbeeldingen. Aan de onderkant van elke pagina is elk product in detail uitgelicht.

Ook is er gestuurd op zowel social proof als zekerheid. Zo zijn de reviews & beoordelingen prominent in beeld en staan de beschikbare betaalmethoden op elk product direct in beeld. Dit wordt nogmaals versterkt door de 100 dagen bedenktijd USP in de header.

#04

MARKETING

Een essentieel onderdeel van een webshop is de marketing. Want hoe gaan we met een website van een nieuw concept van een speld in een hooiberg naar leads & euro’s?

Dit komt neer op een paar belangrijke elementen waar in mijn ogen vrijwel elke website met commercieel oogpunt aan moet voldoen:

 • Het bieden van meerwaarde
 • Meten van data
 • Langdurige vindbaarheid via SEO
 • Kortlopende vindbaarheid via SEA
 • Brand awareness via Social Media

Bieden van meerwaarde

Websites die meerwaarde en oplossingen bieden voor de problemen van de bezoeker zien vaak een veel hoger ROI. Het bieden van de juiste informatie, verweven met de producten van Mistify, zal zorgen voor een positieve merkervaring en een hogere kans op een sale.

Meten van data

Meten is weten. Dit geld ook voor een website. Wij hebben verschillende meetinstrumenten geïntegreerd in de website zoals Google Analytics, Google Search Console en Hotjar. Hierdoor kunnen wij nauwkeurig het gedrag van bezoekers onderzoeken en de nodige aanpassingen maken om de ervaring van de website beter te maken en de conversie te verhogen.

SEA

Voor Mistify hebben wij Facebook ads & Google Shopping campagnes opgezet en onderhouden.

SOCIAL

Producten, blogposts & updates delen wij via de socials om in contact te blijven met de social following van Mistify. De gebruikte media zijn Facebook,  Pinterest, Instagram en twitter.

SEO

Wij hebben zoekmachinemarketing (SEO) toegepast in verschillende vormen. Het project is opgezet met de bekende YOAST SEO framework zodat elke pagina geoptimaliseerd kan worden voor de juiste zoekwoorden.

Op globaal niveau hebben wij netjes de juiste SILO link structuur opgezet en gezorgd dat de permalinks van de producten schoon zijn.

De website wordt maandelijks aan een (technische) SEO scan onderheven en hier worden rapportages voor uitgedraaid en problemen opgelost.

Ten slotte doen wij zoekwoorden onderzoek waaruit blogposts voor het blog voortvloeien. Hieronder vind je daar meer over.

SEO

Het blog

Door zoekwoorden onderzoek te doen via onze SEO tools, zien wij precies wat populaire onderwerpen zijn waar veel potentiële klanten op zoeken.

Ook zien we wat de huidige top 10 websites zijn die voor dat zoekwoord ranken. Zo kunnen we de juiste koers uitzetten en bepalen op welke keywords we ons willen gaan richten.

Vervolgens schrijven we een briefing zodat onze SEO copywriting partner de pagina of blogpost kan schrijven.

Ten slotte meten we de gekozen keywords zodat we exact kunnen bijhouden welke posities Mistify begint te stijgen in verloop van tijd.

De websitebouwers hebben mij goed geholpen om een concept uit te werken tot webshop die ook echt geld oplevert.

IngridEigenaar
Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd wat het kost om door ons een website te laten bouwen of je huidige te vernieuwen? Vul dan het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte.

 • Op werkdagen dezelfde dag een reactie

 • Binnen 3 weken je website online

 • Direct een vrijblijvende afspraak maken is mogelijk